skip to Main Content
0722 57 42 93 mail@graphicview.se

10% rabatt på medlemspriset

Jag har gjort en kurs för Moderskeppet och här kan du se min lärarsida. Som stolt och glad lärare på Moderskeppet kan jag ge dig 10% rabatt på medlemspriset. Rabatten dras av i kassan, följ bara rabattlänken.

Om medlemskapet

Medlemskapet är för företag och privatpersoner. Det finns 4 olika medlemskap att välja på och sidan med Digitala verktyg är inkluderat i alla. Allt om medlemskap kan du läsa på Moderskeppets hemsida.

Här under ser du vilka kurser jag hittills har gjort för Moderskeppet. Än så länge är det bara ett… fast jag har gjort plats på sidan till flera, det får bli lite som en cliffhanger…

Graphicview blomman

Rita i appen Adobe Fresco
– en kurs från Moderskeppet

Fresco har den kraft kreativa proffs behöver och samtidigt en enkelhet för alla som bara vill rita.

Rita Med Appen Adobe Fresco

Vad som gör Fresco unikt är Live-penslarna. För att förstå varför behöver jag berätta historien om varför Fresco heter Fresco. Historien säger en god del om appen Fresco och de unika Live-penslarna.

Du har säkert hört om fresko-målningar som också kallas mural-målningar. Målningarna är vanliga i tak och på väggar i kyrkor från medeltiden. Ett känd exempel är Michelangelos mästerverk från Sixtinska kapellet.

Tekniken går ut på att, …på väggar eller tak, måla med pulveriserat färgpigment blandat med vatten direkt på den nylagd kalkputsen medan det fortfarande är fuktigt. När väggen har torkat är målningen klar oavsett om motivet är färdigt eller ej. Magin eller den kemiska reaktionen mellan kalk och pigment upphör när kalken är torr. 

I appen Fresco tar magin aldrig slut och färgen torkar heller aldrig. På den punkten skiljer sig appen från verkligheten. Annars har utvecklarna lagt ner mycket energi och har också lyckats få penslarna att bete sig mycket verklighetstroget. Du ska få se hur tjocka lager oljefärg nära på står 3-dimensionellt ut från duken och hur strukturen i ett handgjord akvarell-papper ger liv till skira vatten-färger.

Här är länken till min kurs!

Infographic med Illustrator
– en kurs från Moderskeppet

Att skapa en infographic är både kul och kreativt och hjälper din publik att komma ihåg din information.

Infographic Med Abobe Illustrator

Infographic, infografik och informationsgrafik, kärt barn har många namn. En infographic ska vara lätt att läsa och lätt att förstå.

Det finns sju gyllene regler som hjälper dig att skapa en bra infographic. Du ska använda lite text, ge enkla visuella ledtrådar, använda färg och typsnitt på ett smart sätt, använda symboler och ge rätt information.

Men, kom också ihåg att regler ibland är till för att brytas 🙂

Sagt om kursen Infographic med Illustrator

”Jag tycker att kursen har mycket bra upplägg, tydligt, informativt och jättebra kunskap. Jag fick med mig många bra tips och trix för hur jag ska tänka och förenkla min infografik-produktion. På ett lättsmältsätt får jag grunden till att skapa tillgänglig infografik. Jag gillade verkligen kombon av analys och design. Jag gillar hur Mette har varierat mellan olika platser, och datorprogram. Ger mig en härlig fri känsla. Tusen tack för att jag fick möjligheten att följa med in i Mettes hjärna och pedgogiska illustrerade värld.”

– Anna Jadvi, Anna’s Motion Club

Här är länken till min kurs!

Graphicview blomman
Back To Top