skip to Main Content
0722 57 42 93 mail@graphicview.se

Tecknat film förklarar tydlig det du vill berätta

  • Berättelsen. Storyn ska vara enkel att förstå och svara på målgruppens frågor.
  • Känslor och igenkänning. Alla köper med hjärtat så tala till hjärtan.
  • Varumärket och igenkänning. Din logga dina färger och ditt varumärke ligger till grund för filmens utseendet.
  • Längd. På samma sätt som all information så ska även rörlig bild eller animationsfilm hållas kort och tydlig. Du har inte många sekunderna på dig att fånga publiken.

Berätta vad du säljer så att alla kan förstå

Förklaringsvideo är tecknat film som gör komplex information glasklar på sekunder. Med tecknat film förklarar vi snabbt och tydligt din företagsidé. Givetvis prydas din film med din logotype och självklart med din grafiska profil som grund när det kommer val av färg och typsnitt.

Denna typ av film heter Explainer-video på engelsk och det förklarar jo just vad det är.

Graphicview Blomman

Tecknat film förklarar tydlig det du vill berätta

Tecknat film som video eller informations animation är väldig effektivt som budbärare.  Det du vill berätta blir tydlig för det är lättare att styra vad kunden eller mottagaren ska fokusera på.

Tecknat film kan berätta om organisationen som ekosystem

Tillsammans med Metanoia Advisers tog vi fram denna film som et smakprov på hur vi med berättelse kan kan illustrera organisationen som ekosystem, som helhet.

Filmen är gjord med stillbilder. Illustrationerna är gjorda i ritappen Adobe Fresco. Bilderna är satt i hop med effekter, tal och musik i videoredigeringsprogrammet ScreenFlow.

Medvetna val och Trädmetaforen

I denna filmen tecknar jag hur vi i Emprogage använder Medvetna Val och Trädmetaforen för att förklara sammanhang. Trädet är det samma trädet som jag målade i akvarell i 2016 som en illustration i boken Medvetna val. Trädet var från början målat monokromt i en sepiabrun nyans. För en tid sen färgade jag om trädet i Photoshop för nu skulle vi använda det på flera ställen. Bland annat i denna filmen som vi har producerat för att förklara Emprogages sätt att se världen. Emprogage är ett konsultföretag var jag är delägare.

Stellan Nordahl har klippt filmen och även producerad ljudspåret.

Intentional Decisions

Intentional Decisions är en Icke-statlig organisation (NGO) som har till sitt syfte att öka medvetenheten om att vi har ett val. Ett val att välja att vara ”Bäst för världen” i stället för att vara ”bäst i världen”. Det är Stellan Nordahl som är den drivande kraften bakom Intentional Decisions och han har skrivit boken Medvetna Val som jag har formgett och illustrerad. Det finns mer att läsa om det här: Att formge böcker.

Intentional Decisions

BNI Öresund behövde bli tydliga

Jag gjorde en förklarningsvideo till BNI Öresund där jag själv har varit medlem några år. På några få sekunder kan vi nu förklara för våra gäster hur vi arbetar i teamet.

Illustrationerna har jag gjort i Procreate på iPad och med Apple pencil. Och filmen har jag gjort i programmet Doodly.

Graphicview Blomman

Olika program för rörlig bild

Adobe Character Animator

Just nu håller jag på att lära mig Adobe Character Animation och det är jätteroligt. För att kort berätta så tecknar vi figurerna som kallas ”Puppets” i Illustrator eller Photoshop. Vi gör ett lager,(och i många fall underlager) för varje del av figuren som ska kunna röra sig fritt från resten av kroppen. Alla delarna märker vi upp som tex höger ögonbryn och vänster fot osv. Munnen består av 14 olika rörelser för att kunna ”prata” naturligt. Sen  är det bara att prata framför webcameran och spela in medan figuren härmar dina rörelser. Nästa steg är att lära figuren att gå…

Doodly

De flesta förklaringsvideor jag hittills har gjort, har jag gjort i programmet Doodly.  I Doodly finns mängder av färdigritade figurer och bakgrunder som följer med programmet när du köper det. Jag har valt att använda mina egna figurer i stället. Det gör jag dels för att jag tycker de är snyggare och sticker bättre ut och dels för att det är roligare. Du hittar flera exempel på filmer eller animationer som jag har gjort i Doodly här.

Procreates animationsverktyg

Det samma kan jag göra i Procreate nu från och med 5:an då det nya animationsverktyget kom. Under fliken ”insikter” har jag lagt en film om en fisk som simmar mot strömmen, den är gjord i som en animation i Procreator.

Timelapse

När jag tecknar i Procreate och i Adobe Fresco kan jag spara ut en film av händelseförloppet efteråt. Det kallas timelapse.  Det kan bli effektfullt, se de två filmerna nedan, den till vänster är tecknat i Adobe Fresco och den till höger i Procreate.

Graphicview Blomman
Graphicview Blomman

Samarbete

Om jag ska göra en något mera avancerad video med en massa effekter lämnar jag det till min samarbetspartner Martin Hansson på HK Media. Han är duktig på bild och ljud, jag rekommenderar honom på det varmaste.

Graphicview Blomman
Back To Top