• AdCuris illustrationer
  • AdCuris illustrationer

Illustrationer till adCuris förstahjälpen kit

Behöver du illustrationer för att förklara din idé eller en produkt?

Kontakta mig så kan vi träffas helt förutsättningslöst och komma på hur jag kan hjälpa dig.

I bland fungerar en illustration bättre än ett foto.

En ritnt bild, vare sig den en ritad i datorn eller för hand, blir ofta tydligare och mer informativ än ett foto.

 Illustrationer till förstahjälpen kit!

Min goda affärskollega Cecilia Tofteröd är en mästare på förpackningsdesign och när hon fick i uppdrag från adCuris att designa förpackningarna som ingår i deras olika förstahjälpen-kit, bad hon mig att illustrera de olika delarna. Så mitt uppdrag blev att illustrera enkelt och tydligt hur de olika delarna i 3 olika förstahjälpenpaket ska användas.

Förpackningsmaterialet är plast och tryckytan är inte stor, så det krävs att illustrationerna är enkla och tydliga. Utrustningen kommer att användas i akuta situationer, situationer där du inte har många sekunder på dig att fundera på hur du ska använda tex SWAT, ett gummibandage som stryper blodflödet.

För att göra illustrationerna så levande som möjligt, använde jag de olika delarna i förstahjälpenpaketen på min dotter för att studera hur de skulle användes och fotade tex armens rörelse när jag stramade åt SWAT-bandaget. Sedan kalkerade jag av fotona och ritade sedan med 2B blyerts upp de olika momenten. Jag scannade in ritningarna och bearbetade de i Photoshop. Efteråt monterade jag in och la ihop bilderna i InDesign, som Cecilia sedan lätt kunde kopiera in i sina förpackningsmallar. Jag exporterade även ut illustrationerna som .jpg bilder som adCuris kan använda på sin hemsida.

Uppdragsgivare: Tofterö.se, som designar och producerar förpackningarna, och slutkund: adCuris

Information

En illustration är en visualisering i form av en ritning, skiss, målning, fotografi eller annat verk som belyser eller dikterar information med hjälp av en grafisk representation.

Datum

19 oktober, 2016

Kategori

Illustration