Bokillustrationer

Bokillustrationer gör en vacker bok ännu vackrare

Nedan visar jag ett urval av drygt 40 bokillustrationer. Beställningen är till en bok om viner och illustrationerna ska förtydliga druvans aromer

Akvarell ger ett annat uttryck

Akvarell är jättefint och det är kul att få måla på riktigt ibland. Fast som uppdrag blir det mycket sällan då det är mycket mera tidskrävande än att måla digitalt.

Akvarellerna ovanför är illustrationer till en broschyr

Genom min vän och affärskollega Jenny Håkansson på Momentis fick jag uppdraget att illustrera en turistkarta över Lomma och Bjärred med sevärdheter såsom Hamnen, Biblioteket, Långa Bryggan, Borgeby slott, Alnarp slott, Flädie kyrka mm. Jenny hade uppdraget från Lomma Kommun att producera Lomma kommuns turistbroschyr, ÄTA, SOVA, GÖRA för 2016, och min turistkarta med alla akvarellerna finns på uppslaget sidan 20 – 21.

Jag tyckte uppdraget lät spännande och gick i gång med glädje och entusiasm. Jag fick en lista på sevärdheter som kunden gärna ville visa fram. Bilder på de aktuella byggnaderna, slotten och kyrkorna fanns att googla fram. Från foton kalkerade jag över föremålens huvuddrag och karaktär till akvarellpapper. Jag spände upp flera olika akvarellpapper i både A4 och A3 och fuktade de lätt med en svamp. Med nytvättade färger och penslar var det bara att börja måla.

Ett jätteroligt uppdag i  samarbete med Jenny Håkansson / Momentis

Rulla till toppen