Foto

Jag tar foto men är ingen fotograf

…. fast jag är en bildmänniska – jag ser allt som bilder. Även text är för mig en bild innan jag börjar läsa den och då blir den information. Jag säljer i utgångspunkten inte fotografering även om jag i bland engageras som fotograf, som tex till Hjärntrustens seminarium. När jag ser på film ser jag mest på bilderna, handlingen har ofta mindre betydelse, det är därför jag har så svårt att återberätta en handling.

Rörliga bilder

Den starka trenden nu är rörliga bilder. Jag vill testa att göra en storyteller filmsnutt max 3 sek om mitt företag. Det ska vara en informations film som beskriver hur du som potentiell kund blir omhändertagen av mig. En beskrivning av ett möte som leder till ett samarbete. Som visar hur jag kan hjälpa dig att synas utåt på det sätt du vill synas ut till dina kunder. Resultatet blir att du får bättre respons på dina tjänster, produkter och idéer, och att jag får ett roligt uppdrag.

In our time

En fotosamling som har inspirerat mig genom många år är In Our Time; the world as seen by Magnum Photographers, utgiven i bokform av William Manchester i 1989. Boken var dyr för mig den gången men jag kunde inte annat än att köpa den, vilket jag inte har ångrat. Boken åker ofta ut ur hyllan, den inspirerar och jag upptäcker något nytt varje gång. Nu finns fotosamlingen även på nätet

Fotokonst

Konstfotografi. ”En bild, producerad för visning eller försäljning och inte framtagen som svar på en kommersiell provision:” Konstnärligt fotografi. ”En relativt svårfångad definition, men det är bilder som är säljbara och som att går att ställa ut precis som klassisk konst”: Dekor fotografi. ”Konstfotografier som säljs i stora format tänkta till att smycka och täcka stora delar av väggar.

Rulla till toppen