Min dröm att illustrera barnbok

Att göra böcker är ett mångsidigt arbete. Planering är nyckeln till att lyckas. Det finns kurser i att göra böcker i InDesignhur du organiserar ditt författararbete och i att skriva manus strukturerad.

ABC så D så

Nu har jag illustrerat min första barnbok – nu är jag riktig stolt!

Att formge och sätta böcker

Att illustrera barnböcker har legat högt på min önskelista i många år. Att fritt få fantisera runt text till barn är som att krypa in i en fantasivärld – omtumlande, tidskrävande och alldeles underbart 🙂

Marie Sjögren, min kolonigranne och författarvän har skrivit de underfundiga texterna på rim. Ett rim till varje bokstav i alfabetet. Detta är givetvis en ABC bok. Boken är lekfull och det märks direkt, ja redan i bokens titeln ”ABC så det så”.

Marie och jag har, som de två upphovskvinnor till boken vi är, suttit många timmar i bersån och det har druckits många kannor te under två års tid. Tätt inpå oss har vi haft trädgårdens grönska och djurliv. Mer än en gång har vi kikat under ormbunken och fått kontakt med små hjälpande väsen som har viskat oss en och annan sanning i örat som vi sen har skildrat i boken.

Hela boken har jag illustrerad på min iPad i appen Adobe Fresco. Vill du veta hur du ritar i Fresco? Se min kurs i ämnet Moderskeppet.

Förlaget LAVA

Boken är utgiven på Förlaget LAVA (info@lavaforlag.se)

Boken kan bland annat köpas på Akademibokhandeln och på Bokus

Rulla till toppen