Tydligare fokus med illustration

Fokus blir tydligare med illustration

Illustrationen behöver endast visa den informationen som ger mening

När jag vill styra fokus eller rikta betraktarens blick mot det budskap som ger mening, är illustration supereffektivt. Ett foto innehåller som regel för mycket information. Onödig och ibland störande information som gör ett rörigt intryck. Som illustratör kan jag välja att teckna endast de detaljerna som ger mening i bilden så att betraktaren kan fokusera på det som är viktigt. I detta fotoexemplet från en solig dag gav kontrasten mycket skugge under klätterplattformen något som jag självklart justerade fram i illustrationen.

Klätterställningen är tecknat i programmet Fresco

För mig som illustratör har en helt ny värld öppnat sig genom att arbeta med digitala tekniker på min iPad och apple pencil. Jag tecknar i olika appar beroende på hur bilden ska användas. Klätterställningen är tecknat i programmet Fresco. Illustrationen är till en offert i samband med ett samarbete med Peter Syrjänen.

Rulla till toppen